Παραλίες

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ

Η παραλία Μύρτος είναι το εμπορικό σήμα της Κεφαλονιάς. Δεν υπάρχει κανένα άτομο στον κόσμο που έχει επιλέξει να επισκεφθεί την Κεφαλονιά και δεν έχει δει την ομορφιά της παραλίας του Μύρτου. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς και ανήκει στον δήμο Πυλαίας. Η παραλία Μύρτος απέχει 8χλμ. Από την Αγία Ευφημία, 3χλμ. Από το χωριό Divarata και περίπου 30χλμ. Από το Αργοστόλι. Το τοπίο είναι απλά ασύγκριτο. Πράσινοι βράχοι που οδηγούν σε αρκετά μεγάλη παραλία με λευκά βότσαλα. Τα γαλαζοπράσινα νερά και σίγουρα με ή χωρίς κύμα θα κάνουν την εμπειρία της κολύμβησης αξέχαστη και σίγουρα θα σας κάνει να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες. Έχει ψηφιστεί μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου. Κάθε χρόνο ο Μύρτος απονέμεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με τη γαλάζια σημαία. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι το νερό γίνεται πραγματικά βαθύ μόλις δύο βήματα από την ακτή της θάλασσας. Γι 'αυτό και το χρώμα του νερού είναι τόσο εντυπωσιακό. Απαιτείται επίσης προσοχή καθώς τα ρεύματα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα σε ορισμένες ημέρες και δεν πρέπει να παραβιάζεται το προστατευτικό δίχτυ. Η παραλία Μύρτος είναι επίσης καλά οργανωμένη (καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστες κλπ.). Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για να απολαύσετε μια υπέροχη μέρα. Συμβουλή: Μην αφήνετε μέχρι να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα. είναι μια μοναδική εμπειρία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΙ

Η παραλία Ξι είναι μια γνωστή και ταυτόχρονα πανέμορφη παραλία της Κεφαλονιάς, που βρίσκεται 8χλμ νότια από το Ληξούρι. Το Xi Beach όμως δεν έχει απότομα βράχια ή βαθιά νερά, όπως οι περισσότερες παραλίες στην Κεφαλονιά. Αντίθετα, είναι πολύ εύκολη πρόσβαση, το νερό της είναι πολύ ρηχό και επομένως περισσότερο από κατάλληλο για παιδιά. Αυτό που κάνει την παραλία Xi τόσο μοναδική και εξαιρετικά εντυπωσιακή είναι το κοκκινωπό χρώμα της άμμου. Λόγω της αργιλώδους σύνθεσής του, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και ελεύθερη περιποίηση σπα, καθώς λέγεται ότι έχει καθαρισμό και σύσφιξη των επιδράσεων στο δέρμα. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη. θα βρείτε εύκολα χώρο στάθμευσης, καντίνα, καφετέρια και ομπρέλες. Αν σας αρέσει, μπορείτε επίσης να απλώσετε τις πετσέτες σας λίγο πιο μακριά για να είστε πιο ιδιωτικοί. Για τους λάτρεις του θαλάσσιου αθλήματος, το Xi Beach προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία (Jet-Ski, Water-Ski κλπ.).

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑΣ

Η Σκάλα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κεφαλονιάς, περίπου 35χλμ. Από το Αργοστόλι και 12χλμ. Από τον Πόρο.
Η περιοχή της Σκάλας και το χωριό της έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η παραλία της Σκάλας. Κρυστάλλινα νερά, υπέροχη άμμο και βλάστηση που μεγαλώνουν σχεδόν στην παραλία. Η παραλία Σκάλα είναι πλήρως οργανωμένη αλλά διατηρεί το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.
Εκτός από το χωριό και την παραλία της Σκάλας αξίζει να επισκεφτείτε και άλλες άλλες όμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΤΙΣΑΜΟΣ

Το νησί της Κεφαλονιάς πέτυχε ιδιαίτερη γοητεία και δημοσιότητα λόγω της παραγωγής Hollywood " Mandolin Corelli's Mandolin " με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage, τον Penélope Cruz, τον Christian Bale και τον John Hurt, που γυρίστηκε το 2000 στο νησί. Η παραλία που γοητεύει τους περισσότερους θεατές δεν ήταν παρά η παραλία του Αντισάμου.
Η παραλία Αντίσαμος είναι μια ακόμη παραλία της Κεφαλονιάς, η οποία έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία.
Είναι μια παραλία με μικρά βότσαλα, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης.
Το τοπίο συνδυάζει όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, όπου η βλάστηση μεγαλώνει και πάλι σχεδόν στη θάλασσα.

ΠΕΤΑΝΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το "PETANI" είναι μια λέξη του Ομήρου, που σημαίνει μια περιοχή με άφθονο νερό όλο το χρόνο.
Η παραλία Πετάνοι είναι μια άλλη γνωστή παραλία της Κεφαλονιάς με μπλε σημαία. Η παραλία Πετανοι αποτελείται από ωραία λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά τυρκουάζ.
Το μονοπάτι για την ίδια την παραλία είναι μοναδικό. Ακολουθώντας τη διαδρομή Lixouri-Monopolata, Αγία Θέκλη, Vilatoria και πλησιάζοντας στην παραλία, θα εκπλαγείτε από τη μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με καντίνα, εστιατόριο και ξαπλώστρες.
Εάν μπορείτε να μείνετε μέχρι αργά θα απονεμηθεί με ηλιοβασίλεμα μέσα από τα βουνά.